Affligem Bluesroute Wageningen 2019logo van Affligem logo van Affligem
Meryn Bevelander Band
vrijdag 18-01-2019 22:00
Pub61
Markt 2h, 6701 CZ
Meryn Bevelander Band is een driemans alternative bluesnrocknbluesnrollformatie uit Nijmegen rond gitarist Meryn Bevelander.
Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas.

De Meryn Bevelander Band speelt meest zelfgeschreven tracks maar ook valt werk van o.a. Joe Bonamassa en Gary Clark jr. op.

Als support deelden zij o.a. het podium met European Blues Award winnaar Leif de Leeuw en zijn band en de rising star van de blues uit Engeland, Laurence Jones.

Op eigen kracht stonden de broers op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Texel Blues, Hongerige Wolf, Polderpop en in België op het prestigieuze Delirium Blues Festival. Maar ook in een groot aantal clubs : o.a. Paradiso en Doornroosje.

In 2015 won Meryn, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards, dé grootste Nederlandse muziekprijs voor getalenteerde muzikanten die elektrische gitaar spelen en speelde Meryn samen met Douwe Bob in de Oosterpoort in Groningen waarvan een tv-registratie te zien was op NPO3.

Line-up:
Meryn Bevelander ( Vocals, Guitar )
Florian Bevelander ( Drums )
Aron Bevelander ( Bass )

Reviews:

LiveStreamMagazine: Het is aan bluesrockformatie rond gitarist en zanger Meryn Bevelander de taak om met stevige gitaarriffs, rauwe baspartijen en dito drumsolo’s de zaal op te zwepen. In 2015 won Meryn Bevelander, toen 11 jaar oud, de publieksprijs in de finale van de Sena Young Talent Guitar Awards en vanmiddag kunnen wij beamen dat dit niet zonder reden was.
Het nummer Crossroads begint heel rustig met heerlijke side-effects en ontpopt zich tijdens het instrumentale intermezzo tot een uptempo nummer met veel gitaargeweld waarbij de bluesrock de overhand blijft houden. Het toegestroomde publiek geniet zienderogen van deze jonge gitaarvirtuoos. Het drie kwartier durende optreden van Meryn Bevelander heeft een sterke set-list en dat deze band verdere exposure verdient, staat buiten kijf.

3voor12 Gelderland : Ondanks hun jeugdige leeftijd zetten deze jongens een volwassen sound neer. interactie met het publiek is professioneel.

3voor12 Groningen : De 13-jarige Meryn Bevelander bewijst dat je ook op jonge leeftijd een geschikte bluesmuzikant kan zijn. doordachte, authentieke bluesrock. De hoge aaibaarheidsfactor van de muzikanten is dus zeker geen gimmick.

Culemborg Blues : ondanks hun jeugdige leeftijd staat deze band als een huis.

Delirium Blues : ideale festival-opener .

Youtube

Foto's

M4BB.jpg MBB.jpg MBB1.jpg MBB2.jpg MBB3.jpg